Terug naar overzicht

5 tips tijdens zomerse barbecue

Geplaatst op 29-06-2018
5 tips tijdens  zomerse barbecue

Met de positieve weersvoorspellingen voor het komende weekend en de mogelijkheid dat er ook bij jou in je omgeving iemand net geslaagd is voor de middelbare school, wordt ook bij jullie wellicht de barbecue dit weekend weer in gebruik genomen. Tel daarbij op de feestjes voor de net-geslaagde tieners, en je kunt je dus gaan voorbereiden op een gezellige tijd met vrienden en familie.

Wat moet er eigenlijk allemaal geregeld worden voor de perfecte barbecue? Maxshopping heeft een aantal tips!


Tip 1: Barbecue veilig

Dit is natuurlijk het belangrijkste van de hele barbecue. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden zodra je gaat barbecuen.

  • Gebruik briketten, deze zijn veiliger omdat ze geen vonken veroorzaken.
  • Dek na het gebruik de brandende barbecue af met zand.
  • Zorg dat de barbecue op een veilige plek staat. Op een vlakke grond en niet in het gangpad.

 

 

Tip 2: Zorg voor goed vlees/vis

Vlees en/of vis zijn de voornaamste producten die mensen gebruiken op de barbecue. Om de ultieme smaak te creëren is het belangrijk dat je het vlees / de vis op kamertemperatuur brengt. Zo wordt het dikke gedeelte sneller gaar op de barbecue. Om vlees/vis goed gaar te krijgen is het ook van belang dat er niet te veel verschillende soorten vlees/vis op de barbecue liggen. Elk stuk heeft een andere tijd nodig om te garen.

 

Verder is het ook belangrijk dat het vlees / de vis binnen blijft met warm weer. Dit voorkomt de kans op bederving.

 

Bij het goed zorgen voor vlees komt ook nog een andere manier van grillen kijken. De meeste mensen kennen de standaard manier van barbecuen. Nu kun je ook barbecuen door indirect te grillen. Dit houdt in dat je de warmtebron verdeelt in de barbecue. Hierdoor ontstaan er zones, vlees dat langzamer moet garen leg je op het indirecte deel van de barbecue. Terwijl je het vlees dat snel moet garen op het directe deel van de barbecue legt.

 


 

Tip 3: Marineer je vlees

Marineren van vlees is heel belangrijk, zo krijgt het de perfecte smaakt. Je kunt je vlees bij de slager laten marineren, maar je kunt natuurlijk ook zelf de perfecte marinade maken. Wij hebben voor u een heerlijke marinade gevonden om zelf te maken.

 

Wat heb je nodig? (voor 8 porties, van bijvoorbeeld kip)

  • 250 ml ketchup
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 1 groot takje rozemarijn, fijngesneden
  • 200 ml balsamicoazijn
  • 3 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 60 ml olijfolie

Hoe maak je de marinade?

Het enige wat je hoeft te doen is alle bovenstaande ingrediënten door elkaar mengen. Daarna breng je de marinade aan op het varkensvlees, lamsvlees, rundvlees of kip. Als het vlees dan uiteindelijk op de barbecue ligt kun je er nog een extra laagje overheen smeren voor een sterkere smaak. 

 


 

Tip 4: Maak een checklist

Dit is het handigst voor bij de barbecue. En helemaal handig: Je hoeft hem maar één keer te maken en kunt hem daarna elke keer weer gebruiken. Om dit weekend nog lekker te kunnen barbecuen hebben wij alvast voor u een checklist opgezet:

  • Barbecue
  • Briketten
  • Aanmaakblokjes
  • Lucifers
  • Vlees en/of vis
  • Wijn/bier/fris
  • Fruitwater (een kan met water waarin je stukjes fruit, munt of komkommer doet - staat mooi en is heel lekker)
  • Stokbrood +  kruidenboter
  • Salades 
  • Sauzen
  • Borden
  • Glazen
  • Bestek
  • Servetjes
  • Vleestang

 

Tip 5: Geniet met vrienden en familie

Zorg dat je gasten zelf bij het eten en drinken kunnen. Dan kan iedereen lekker zelf bakken en grillen en zijn eten en drinkel halen. En jij kunt vooral genieten! Van lekker eten en fijne mensen om je heen.

 

Fijne BBQ-zomer gewenst!

 



Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxshopping.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0